Streaming techniek


Deze pagina is niet meer actueel en heeft ook geen verwijzingen meer.

De links zijn van voor de verhuizing van http naar https.

Naast een live uitzending kan er ook soms ge’streamd’ worden vanuit een muziekmap:

Alternatieve links zijn hier:
1. ‘wat de server als eerste levert’
PC of laptop met Windows 
Android tablet of telefoon 
iMac
iPad of iPhone 

2. ‘directe links’
Directe link naar de live uitzending.
Directe link naar de streaming bron.

Na aanklikken zal, afhankelijk van apparaat en besturingssysteem, de muziek in de browser worden gespeeld of gevraagd een bestand (live.m3u) op te slaan.

Het geluid moet soms worden aangezet met een ‘play’ knop op het scherm.

Als het bestand ‘live.m3u’ wordt opgeslagen kan die vaak direct vanuit de browser worden geopend. Indien niet, dan zal het – meestal – in de map Downloads van tablet of computer worden opgeslagen.

Van daaruit kan het worden geopend met een toepassing (‘Open met…’) voor het spelen van muziek of video.

Voor alle apparaten is de beste multimedia speler het programma VLC. Installeer die indien nodig voor Windows, voor iPad/Phone, voor Android.

Groove (Windows 10) heeft momenteel problemen. Gebruik je Windows 10, open dan de link niet maar sla hem op. Ga dan met bestandsbeheer naar de map Downloads, open daar het bestand met de rechter muistoets, Openen met… kies dan indien beschikbaar VLC, of Windows Media Player. In ieder geval niet Groove. Het beste maak je die keuze permanent (Kies een andere app.. Altijd deze app gebruiken.. aanvinken en dan VLC of WMP kiezen).

De methode met Android is wat omslachtig. Niet alle browsers van Android ondersteunen de methode. 1. gebruik Chrome en niet de standaard browser. 2. klik op de link, het bestand wordt opgeslagen in de map Downloads. Chrome biedt aan: openen: klik daarop en dan zal keuze verschijnen voor een speler die de muziek kan afspelen.

Uitsluitend voor testdoeleinden: Klik hier om te luisteren naar de testuitzending